miercuri, 23 decembrie 2009

Poveste de Craciun

     Viata mi-a oferit o zi speciala azi, pe care nu o voi uita, poate, niciodata. Am avut ocazia sa fiu unul dintre spiridusii lui Mos Craciun si sa merg impreuna cu acesta si inca trei spiridusi la un centru de copii orfani, copii care, parte din ei, pe langa faptul ca nu si-au cunoscut niciodata parintii (singurii parinti pe care ei ii cunosc sunt femeile care ii ingrijesc si carora le spun "mama"), au si diverse probleme de sanatate, probleme de natrura psihica. Doar privindui cum se joaca si modul lor de a interactionea cu lumea din jur este ceva impresionant, ce te face sa te bucuri mai mult de cea ce ai tu, si, pe unii, asa cum e Mos Craciunul alaturi de care am fost eu, ii ambitioneaza sa le ofere o clipa de bucurie, o clipa in care ei, acesti copii, sunt cel mai important lucru de pe Pamant.
     Momentul cel mai impresionant a fost, bineninteles, intalnirea cu Mos Craciun. Cineve de la acel centru de copii a imbracat costumul Mosului si si-a facut aparitia in camera unde erau copiii. Acest moment a starnit o emotie puternica in randul tuturor celor din acea incapere. Copiii au inceput sa exclame de bucurie, unii dintre ei, avand lacrimi in ochi, fiind foarte nerabdatori sa vada cadourile Mosului. Femeile care ii ingrijesc, precum si alte persoane prezente, printre care si noi, am fost cuprinsi de emotie vazand cum acesti copii lipsiti de speranta ca intr-o zi vor avea propria lor familie, se bucura de cadourile primite.
     Au fost lacrimi de bucurie, dar si de tristete. Unul dintre copii nu avea sa-si primeasca darul de la Mos, desi acesta pregatise unul si pentru el. Copilul se stinse din viata cu putin timp in urma (cred ca mai putin de o saptamana).
     A fost o zi cu adevarat emotionanta pentru mine. Sper sa aveti si voi ocazia sa faceti un suflet sa se simnta cel mai import lucru din lume, sa oferiti o mica atentie unui suflet caruia viata i-a luat orice alta bucurie, sa fiti voi pentru el acea bucurie.


Sa aveti un Craciun Frumos!

Eijurian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu